24.11.08

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ / GERMAN SHEPHERD DOG, DEUTSCHER SCHÄFERHUND, SCHÄFERHUND, ALSATIAN.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Γερμανικός Ποιμενικός.
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Γερμανία.



ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟN ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Στο τέλος του 19ου αιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ ικανό, εργαζόμενο σκυλί, εκτροφείς εκλεκτών γερμανικών ποικιλιών τσοπανόσκυλων από την κεντρική και τη νότια Γερμανία διασταύρωσαν αυτές τις ποικιλίες με το κόλεϊ, εξ αίματος πρόγονο, και οδήγησαν σε μια από τις ευρύτατα αναγνωρισμένες και δημοφιλέστερες ράτσες στον κόσμο, τον σύγχρονο Γερμανικό Ποιμενικό. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Ποιμενικός απέδειξε την αξία του, μυρίζοντας το πολεμικό αέριο, κάνοντας σκοπιά και βοηθώντας στην αναζήτηση και διάσωση. Το αρχέτυπο του εργαζόμενου σκύλου, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι σήμερα η υπ' αριθμόν ένα ράτσα στον κόσμο, χάρη στην ομορφιά και την προσαρμοστικότητά της. Αυτή η ράτσα έχει τρομερή ενέργεια και αντοχή και χρησιμοποιείται ως οδηγός τυφλών.



ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟN ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Όντας μια από τις μεγάλες ράτσες το ύψος αυτού του σκύλου κυμαίνεται από 55 μέχρι 65 εκ. και το βάρος του μεταξύ 22 και 40 κιλών. Τα θηλυκά είναι μικρότερα από τα αρσενικά. Το κεφάλι είναι σφηνοειδές και τα αυτιά στητά. Έχει μακριά ουρά. Το διπλό τρίχωμα είναι παχύ, ίσιο και σκληρό και το χρώμα του μαύρο με καφέ-κόκκινα, καφέ, μαύρα, ή ανοικτά γκρι σημάδια.




Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟN ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια ράτσα κλασικής ομορφιάς, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστος, ενεργητικός, περίεργος, δυνατός και αξιόπιστος. Αυτή η ράτσα επιδεικνύει θαυμάσια εμφάνιση και είναι εξαιρετικά ευκίνητη με μεγάλη δύναμη και αντοχή. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι άφοβος, τολμηρός και άγρυπνος. Είναι αφοσιωμένος και πιστός στα μέλη της οικογένειας. Αν και είναι εξοικειωμένος με την ανθρώπινη παρουσία είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Είναι πολύ καλός σύντροφος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φύλακας. Ο Γερμανικός Ποιμενικός πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να έχει εντατική και εκτενή εκπαίδευση. Απαιτεί επίσης επίμονη άσκηση. Παρουσιάζει αιματολογικές αναταραχές, δυσπλασία ισχίων, επιληψία, προβλήματα πέψης και χρόνιο έκζεμα. Μπορεί να προσαρμοστεί στην ζωή του διαμερίσματος αλλά αισθάνεται καλύτερα όταν έχει την άνεση να περιπλανηθεί σε μεγάλους, ελεύθερους χώρους και είναι ακόμα πιο χαρούμενος όταν του ανατεθεί να κάνει μια εργασία.